Paris Winter Workshop: The Infrared in QFT

Europe/Paris
March 2-4: Room 105/109, Centre International de Conférences Sorbonne Université, Pierre et Marie Curie Campus, Tower 44 March 5-6: Room L357/359, Laboratoire de physique de l'ENS, 24 rue Lhomond
Description

The workshop will take place at Sorbonne University and at ENS from March 2nd to March 6th. It will focus on infrared questions in quantum field theory, primarily in Yang-Mills theories. It will bring together researchers working on different topics -- including infrared loop singularities, SCET, coactions, subtraction methods, resummation, and more. It will proceed at a leisurely pace, with plenty of time set aside for discussions and collaboration.

Participants:

  • Andreas Brandhuber
  • Dmitry Chicherin
  • Lance Dixon
  • Giulio Falcioni
  • Massimiliano Grazzini
  • Lorenzo Magnea
  • Tiziano Peraro
  • Vladimir Smirnov
  • Emeri Sokatchev
  • Lorenzo Tancredi
  • Gabriele Travaglini
  • Stefan Weinzierl
  • Christopher White
  • Kai Yan
  • Alexander Zhiboedov
  • Simone Zoia

Conference venue:

  • Monday-Wednesday: Centre International de Conférences SU, room 105/109, 1st floor, tower 44, Pierre and Marie Curie Campus, 4 place Jussieu (see attachment for a map)
  • Thursday-Friday: Laboratoire de physique de l'ENS, room L357/359, top floor, 24 rue Lhomond
    • 09:30 18:30
      Monday
      • 09:30
        Welcome 15m
      • 09:45
        Infrared Factorisation and Subtraction beyond NLO 1h
        Speaker: Lorenzo Magnea
      • 10:45
        Coffee and Tea Break 30m
      • 11:15
        Guided Discussion 45m
      • 12:00
        Lunch 2h
      • 14:00
        Infrared properties of the integrands of loop amplitudes 1h
        Speaker: Stefan Weinzierl
      • 15:00
        Free Discussion 1h
      • 16:00
        Coffee and Tea Break 30m
      • 16:30
        Physical projectors for multiloop scattering amplitudes 1h
        Speaker: Lorenzo Tancredi
      • 17:30
        Free Discussion 1h
    • 09:30 18:30
      Tuesday
      • 09:30
        Expansion by regions: a review 1h
        Speaker: Volodya Smirnov
      • 10:30
        Coffee and Tea Break 30m
      • 11:00
        Complex multi-loop results via finite-field techniques 1h
        Speaker: Tiziano Peraro
      • 12:00
        Lunch 2h
      • 14:00
        Event shapes with spinning targets 1h
        Speaker: Sasha Zhiboedov
      • 15:00
        Guided Discussion 1h
      • 16:00
        Coffee and Tea Break 30m
      • 16:30
        Correlation functions and event shapes in gauge theories 1h
        Speaker: Emeri Sokatchev
      • 17:30
        Free Discussion 1h
    • 09:30 18:30
      Wednesday
      • 09:30
        Hexagon Scattering Amplitude at the Origin 1h
        Speaker: Lance Dixon
      • 10:30
        Coffee and Tea Break 30m
      • 11:00
        Guided Discussion 1h
        Speaker: Lance Dixon
      • 12:00
        Lunch 2h
      • 14:00
        Multi-Regge Limit of the Non-Planar Two-Loop Five-Particle Amplitudes in N = 4 super Yang-Mills and N = 8 Supergravity 1h
        Speaker: Dima Chicherin
      • 15:00
        Free Discussion 1h
      • 16:00
        Coffee and Tea Break 30m
      • 16:30
        Implications of Conformal Symmetry for Scattering Amplitudes* 1h
        Speaker: Simone Zoia
      • 17:30
        Free Discussion 1h
    • 09:30 18:30
      Thursday
      • 09:30
        Journeys beyond the soft approximation 1h
        Speaker: Chris White
      • 10:30
        Coffee and Tea Break 30m
      • 11:00
        Free Discussion 1h
      • 12:00
        Lunch 2h
      • 14:00
        Wilson-line geometries in amplitude and splitting function factorisation 1h
        Speaker: Giulio Falcioni
      • 15:00
        Free Discussion 1h
      • 16:00
        Coffee and Tea Break 30m
      • 16:30
        Soft-gluon Factorization at Two-loop in Full Color 1h
        Speaker: Kai Yan
      • 17:30
        Free Discussion 1h
    • 09:30 14:01
      Friday
      • 09:30
        From scattering amplitudes to Newton’s potential… and beyond 1h
        Speaker: Gabriele Travaglini
      • 10:30
        Coffee and Tea Break 30m
      • 11:00
        Recent development in the qt-subtraction formalism 1h
        Speaker: Massimiliano Grazzini
      • 12:00
        Lunch 2h
      • 14:00
        End of talks 1m