4th Workshop on Muon g-2, EDM and Flavour Violation in the LHC Era

Europe/Paris
CPT Marseilles

CPT Marseilles

Description
This workshop aims to assemble theorists, experimentalists and engineers, involved or interested in the preparation of the g-2/EDM and COMET experiments at JPARC, whose current status and ongoing activities will be presented. The impact of muon g-2, EDM and muon to electron transition measurements will be discussed in the context of the search for New Physics by the LHC experiments.
Poster
Sponsors
Participants
  • Alexey Zhevlakov
  • Aoife Bharucha
  • David Lin
  • de Rafael Eduardo
  • Frederic Kapusta
  • Jean-Loic Kneur
  • Jérôme Charles
  • Kohtaroh Miura
  • Laurent Lellouch
  • Marc KNECHT
  • Mark Wong
  • Maurice Benayoun
  • Michele Frigerio
  • Nicolas Bizot
  • Peter Lukin
  • Sacha Davidson
  • WILFRID DA SILVA
  • Yoshitaka Kuno
    • 14:30 15:00
      Welcome 30m
      Speaker: Dr Marc Knecht
    • 15:00 16:00
      g-2 : a theoretical overview 1h
      Speaker: Dr Marc Knecht
      Transparents
    • 16:00 16:15
      Break 15m
    • 16:15 17:15
      Hadronic contributions to the muon g-2 from lattice QCD 1h
      Speaker: Dr Laurent Lellouch
      Transparents
    • 09:30 10:30
      RG optimized perturbation: some QCD results and prospects for HVP contributions to g-2 1h
      Speaker: Dr Jean-Loic Kneur
      Transparents
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 12:00
      LFV and effective operators 1h
      Speaker: Dr Sacha Davidson
    • 14:00 15:00
      COMET 1h
      Speaker: Prof. Yoshitaka Kuno
    • 15:00 15:15
      Break 15m
    • 15:15 16:15
      Dark Matter and B->Vll 1h
      Speaker: Dr Aoife Barucha
    • 16:15 17:15
      Lattice calculation of hadron vacuum polarization at physical pion mass 1h
      Speaker: Dr Kohtaroh Miura
    • 09:30 10:30
      Approximation methods to evaluate the HVP contribution to g-2 1h
      Speaker: Dr Eduardo de Rafael
      Transparents
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 12:00
      HLS improved data input for LQCD evaluations of (g-2)_mu 1h
      Speaker: Dr Maurice Benayoun
      Transparents
    • 14:00 15:00
      g-2/EDM@J-PARC 1h
      Speaker: Dr Frederic Kapusta
      Transparents
    • 15:00 15:15
      Break 15m
    • 15:15 16:15
      Measurement of hadronic cross sections at VEPP-2000 1h
      Speaker: Prof. Peter Lukin
    • 09:30 10:30
      Two Higgs doublets to explain two LHC excesses: the h \rightarrow \tau \mu LFV decay and the 750 GeV signal 1h
      Speaker: Dr Nicolas Bizot
    • 10:30 11:00
      Coffe Break 30m
    • 11:00 11:40
      COMET Muon Stopping Target Optimization 40m
      Speaker: Mr Mark Wong
      Transparents
    • 11:40 12:00
      Conclusions 20m
      Speaker: Dr Marc Knecht