Note
Seules les adresses mails institutionnelles sont acceptées lors de la création d'un compte. La création de compte est modérée, merci d'attendre leur validation. Only institutional email addresses will be accepted when asking for an account. Account creation is moderated, please wait until then.

P2IO International Scientific Council

Europe/Paris
Auditorium Pierre LEHMANN, LAL, bâtiment 200, Orsay

Auditorium Pierre LEHMANN, LAL, bâtiment 200, Orsay

Description

Ces journées se dérouleront dans l'auditorium Pierre LEHMANN, LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 09:30 10:30
      Closed session (members of the Scientific Council only) 1h salle 129 (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle 129

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 10:30 11:00
      P2IO status report 30m
      Orateurs: Dr Philippe BUSSON (LLR - Ecole polytechnique, CNRS/IN2P3) , Pierre-Olivier LAGAGE (DAp et AIM CEA/CNRS/Université Paris Diderot)
    • 11:00 11:20
      Quark Touch 20m
      Orateur: Tony COTTREL (LLR)
    • 11:20 11:45
      Coffee break 25m
    • 11:45 12:45
      Flagship projects: status report (part 1) 1h
      • JWST: Evolution of matter from the interstellar medium to exoplanets with the JWST by A. Abergel et al. 30m
      • PRAE: Platform for Research and Applications with Electrons by S. Barsuk et al. 30m
        Orateur: Mostafa HOBALLAH (Doctorant)
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m salle bleue (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle bleue

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 14:00 15:30
      Flagship projects: status report (part 2) 1h 30m
      • Charting Terra Incognita of Exotic Nuclei by S. Franchoo et al. 30m
      • CANEVAS: CAmera NEctarcam VAlidation at Paris-Saclay by J.F. Glicenstein et al. 30m
        Orateur: Jean-François GLICENSTEIN (CEA/DRF/Irfu/DPhP)
      • HGCFC: High Granularity Calorimetry for Future Collider Experiments in High Energy Physics by S. Sirois et al. 30m
        Orateur: Artur Lobanov (LLR – École Polytechnique)
    • 15:30 16:00
      Coffee break 30m
    • 16:00 17:30
      Poster session
      • 16:00
        Posters de Chiara AMENDOLA, Emeline CHARON, Jana CRKOVSKA, Emilie MAURICE, Diego RAMOS DOVAL, Victor RENAUDIN 1h 30m
    • 17:30 19:00
      Closed session (members of the Scientific Council only) 1h 30m salle 129 (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle 129

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 20:00 23:00
      Dinner 3h
  • vendredi, 24 novembre
    • 09:00 09:30
      Status report on Paris-Saclay University 30m
      Orateurs: Philippe BUSSON (LLR - Ecole polytechnique, CNRS/IN2P3) , Pierre-Olivier LAGAGE (DAp et AIM CEA/CNRS/Université Paris Diderot)
    • 09:30 10:00
      P2IO beyond 2020 (part 1) 30m
      • Context of P2IO renewal 30m
        Orateurs: Philippe BUSSON (LLR - Ecole polytechnique, CNRS/IN2P3) , Pierre-Olivier LAGAGE (DAp et AIM CEA/CNRS/Université Paris Diderot)
    • 10:00 10:30
      Coffee break 30m
    • 10:30 12:00
      P2IO beyond 2020 (part 2) 1h 30m
      • Presentation of the expressions of interest 1h
        Orateurs: Emmanuel DARTOIS (IAS) , François COUCHOT (CNRS/IN2P3/LAL) , Marco ZITO (DPhP) , Samuel Wallon (LPT Orsay and UPMC university) , Sébastien BOUSSON (IPN Orsay)
      • Discussion 30m
        Orateur: All
    • 12:00 13:00
      Closed session with Lab. Directors and Supervising Bodies (i.e. Tutelles) 1h salle 101 (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle 101

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m salle 101 (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle 101

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 14:30 16:00
      Closed session (members of the Scientific Council only) 1h 30m salle 129 (LAL, bâtiment 200, Orsay)

      salle 129

      LAL, bâtiment 200, Orsay

    • 16:00 16:30
      Close-out 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×