Journée Matière Sombre France 2017

Europe/Paris
Amphi Charpak (LPNHE)

Amphi Charpak

LPNHE

2, Place Jussieu 75005 Paris
Description

CNRS        IN2P3        FRIF

Inscription
Participants
Participants
  • Alessandra Tonazzo
  • ANDREAS GOUDELIS
  • Anselmo Meregaglia
  • Antoine Letessier Selvon
  • Anyssa Navrer-Agasson
  • Arnaud Lucotte
  • Benjamin Fuks
  • Bernard Andrieu
  • Berrie GIEBELS
  • Carla Macolino
  • Chloe Therreau
  • Claudia Nones
  • Claudio Giganti
  • Cloé Girard-Carillo
  • Corinne AUGIER
  • Daniel Santos
  • Davide Franco
  • Denys Poda
  • Dimitri Misiak
  • Dominique Thers
  • Emeline Queguiner
  • Emmanuel Chauveau
  • Ernesto Lopez Fune
  • Fabrice Piquemal
  • Fedor Danevich
  • Frederic Mouton
  • Frédéric PERROT
  • Hervé Lebbolo
  • ioannis giomataris
  • Jean-Philippe Zopounidis
  • Joao Da Rocha
  • Joao de Mello Neto
  • Jules Gascon
  • Julien Billard
  • Julien Masbou
  • Kalliopi Petraki
  • Latifa Khalil
  • Luca Scotto Lavina
  • Luigi Pilo
  • Marco CIRELLI
  • Marnieros Stefanos
  • maryvonne de jesus
  • Mathieu Boudaud
  • Maurice Chapellier
  • Maíra Dutra
  • Nicolás Bernal
  • olivier dadoun
  • Paolo Agnes
  • Pascal Vincent
  • Pierre de Marcillac
  • Romain Gaior
  • Romain Maisonobe
  • Sara Diglio
  • Settimo Mariangela
  • Steven Calvez
  • Valentina Novati
  • Veronique SANGLARD
  • Yang HAN
  • Yann Mambrini
  • Zolotarova Anastasiia
    • 09:30 10:00
      Welcome and coffee 30m
    • 10:00 11:00
      Theory overview: "status" of WIMPS and new perspectives 1h
      Orateurs: Andreas Goudelis (LPTHE - Paris), Yann Mambrini (LPT Orsay)
    • 11:00 12:00
      Overview of recent results and perspectives of DDMS experiments 1h
      Orateur: Dominique Thers (Subatech/IN2P3/CNRS)
    • 12:00 13:00
      Overview of double-beta decay search activities 1h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 15:15
      Radiopurity techniques and underground facilities 1h 15m
      • How to build an ultra-pure detector 25m
        Orateur: Frédéric PERROT (CNRS/IN2P3/Bordeaux1)
      • Overview of LSM and its facilities 25m
        Orateur: Fabrice Piquemal (CENBG)
      • Discussion 25m
    • 15:15 15:45
      Coffee 30m
    • 15:45 17:00
      Quenching measurements 1h 15m
      • Quenching measurements in gaseous detectors 20m
        Orateur: Daniel Santos (LPSC/Grenoble/UJF/IN2P3/CNRS)
      • Quenching measurements in noble liquids 20m
        Orateur: Anyssa Navrer-Agasson (LPNHE)
      • Quenching measurements in solid-state detectors 20m
        Orateur: Jules Gascon (Institut de Physique Nucleaire de Lyon)
      • Discussion on quenching measurements 15m
    • 17:00 17:30
      Closing Discussion: common future perspectives for underground experiments 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×