GRANDMA - W3

Asia/Tbilisi
Tbilisi Marriott Hotel

Tbilisi Marriott Hotel

13 Rustaveli Avenue, the city's main boulevard
Description
Welcome to the third GRANDMA workshop hosted by Abastumani Observatory.
 
Thanks a lot to Nino Kochiashvili and her team !

Tbilisi was founded in the 5-th century by Georgian king Vakhtang Gorgasali  (Vakhtang I of Iberia). There are many interesting places to see in the city: the old part of it with sulfur baths and fortress of Narikala where an Arabian observatory functioned during IX-XIII centuries. You can see christian orthodox  and catholic churches, mosques and synagogues almost side by side to each other. There are also museums, a theatre and the opera house nearby of the workshop place.

Conference fee: 100 euros

Participants
  • Alain Klotz
  • Antonio de Ugarte Postigo
  • Bruce Gendre
  • Christina Thöne
  • Cosmin Stachie
  • David Alexander Kann
  • David Corre
  • Kanthanakorn Noysena
  • Kateryna Barynova
  • Nino kochiashvili
  • Pierre-Alexandre Duverne
  • Sarah Antier
  • Sergey Karpov
  • Shabnam Agayeva
  • Sophia Beradze
  • Zumrud Vidadi
    • 19:00 19:30
      Welcome
      • 19:00
        Welcome to Georgia 30m
    • 19:30 21:00
      Georgia cuisine and informal discussion on O3 feedback and post O3 1h 30m Shavi Lomi

      Shavi Lomi

      30, qvlividze str., Tbilisi

      30, qvlividze str., Tbilisi, Georgia at Restaurant “Shavi Lomi”

    • 09:00 13:00
      Status of GRANDMA and teams
      • 10:00
        Welcome Speech 10m
        Speaker: Nino Kochiashvili
      • 10:10
        GRANDMA consortium and O3 status 20m
        Speaker: Sarah ANTIER (APC)
      • 10:30
        FRAM telescopes status 20m
        Speaker: Dr Sergey Karpov (Institute of Physics, Czech Academy of Sciences)
      • 10:50
        Round table Telescope Status 40m

        Coordinated by Alain Klotz ?

        Speaker: Alain klotz (IRAP)
      • 11:30
        Break 30m
      • 12:00
        The ICARE interface for GRANDMA - discussion users requisites 1h
        Speakers: Bruce Gendre, David Corre (LAM)
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 18:00
      GRANDMA articles and proposals activities
      • 14:30
        #Target 1 : GRANDMA 190814bv article, MANGROVE, Short GRB Afterglows 1h

        Discussion and work supported by prepared material of Alex and Jean-Grégoire for MANGROVE catalog and premilinary results on short GRB

        Speakers: David Alexander Kann (HETH(IAA-CSIC), Jean-Grégoire Ducoin (LAL - Virgo)
      • 15:30
        Coffee break 30m
      • 16:00
        #Target 2 GRANDMA O3b paper and Intercalibration and lightcurves for GRANDMA 1h

        Including P.A talk on Intercalibration and lightcurves for GRANDMA

        Speakers: Pierre-Alexandre Duverne, Sarah ANTIER (APC)
      • 17:00
        #Target 3: Toward a GRANDMA instrument and lessons learned from the statistics of O3 1h
        Speaker: Antonio de Ugarte Postigo
    • 09:30 12:00
      GRANDMA and post O3: Post O3
      • 10:00
        First analysis of TAROT observations of GRANDMA 20m
        Speaker: Alain klotz (IRAP)
      • 10:20
        Discussion of GRANDMA scientific program with support material 1h 10m

        Support material talk from GRB experience of Christina

        Speakers: Christina Thöne, Sarah ANTIER (APC)
        • 10 years GRB experience what is important ? 20m
      • 11:30
        Break 30m
    • 12:00 13:00
      Guests of GRANDMA workshop 1h
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 18:30
      GRANDMA articles and proposals activities
      • 14:30
        #Target 2 GRANDMA O3b paper and intepreation for BNS systems 1h

        Including T. Dietrich talk

        Speaker: Tim Dietrich
      • 15:30
        #Target 3: Toward a GRANDMA instrument 1h
        Speaker: Antonio de Ugarte Postigo
      • 16:30
        Coffee break 30m
      • 17:00
        #Target 1 : GRANDMA 190814bv article and Improving GW galaxy targeting: Mangrove catalog and preliminary work on short GRB host galaxies 1h

        Discussion and work

        Speaker: David Alexander Kann (HETH(IAA-CSIC)
    • 10:00 13:00
      GRANDMA and post O3: GRANDMA O3 and post O3
      • 10:00
        GW-GRB searches with INTEGRAL 20m
        Speaker: Katia Barynova
      • 10:20
        Fermi-GBM follow-up of subthreshold GW trigger 20m
        Speaker: Cosmin Stachie (OCA)
      • 10:40
        Founding GRANDMA ? 50m
        Speaker: Sarah ANTIER (APC)
      • 11:30
        Coffee break 30m
      • 12:00
        Conclusion for the post O3 scientifc program of GRANDMA 1h
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m
    • 14:30 18:30
      GRANDMA articles and proposals activities
      • 14:30
        #Target 3: Toward a GRANDMA instrument 1h
        Speaker: Antonio de Ugarte Postigo
      • 15:30
        Coffee break 30m
      • 16:00
        #Target 1 : GRANDMA 190814bv article 1h

        Summary where we are ....

        Speaker: David Alexander Kann (HETH(IAA-CSIC)
      • 17:00
        #Target 2 GRANDMA O3b paper 1h
        Speaker: Sarah ANTIER (APC)
    • 18:30 21:30
      Dinner ! 3h
    • 10:45 17:00
      Excursion to the heart of Georgia country: Excursion: will be top

      Kartli region