Note
Seules les adresses mails institutionnelles sont acceptées lors de la création d'un compte. La création de compte est modérée, merci d'attendre leur validation. Only institutional email addresses will be accepted when asking for an account. Account creation is moderated, please wait until then.

New Geant4 extensions by the Japan-France Collaboration

Europe/Paris
Mercure Meriadeck hotel (December 12) and Novotel Meriadeck hotel (December 13 & 14)

Mercure Meriadeck hotel (December 12) and Novotel Meriadeck hotel (December 13 & 14)

Sébastien Incerti (IN2P3)
Description
This is the first meeting of the CNRS-KEK collaboration arount Geant4 development activities in the framework of the KEK-CNRS FJPPL. The meeting will take place at the Mercure Mériadeck (day 1) and Novotel Mériadeck (day 2-3) hotels in Bordeaux city center.
Group picture
Participants
  • Akinori KIMURA
  • catherine seznec
  • Hajime YOSHIDA
  • isabelle moreau
  • Jean Jacquemier
  • Koichi Murakami
  • Lydia Maigne
  • maire
  • Makoto ASAI
  • Petteri Nieminen
  • Pierre-François PEYRARD
  • Sabine ELLES
  • Sébastien Incerti
  • Takashi Sasaki
  • Toshiyuki Toshito
  • Tsukasa Aso
    • 09:15 09:30
      Pick up at Novotel hotel 15m
    • 10:30 10:45
      Welcome 15m
      Orateur: Dr Sébastien Incerti (IN2P3)
    • 10:45 11:45
      Activities at LPC Clermont, France 1h
      - Grid - GATE
      Orateur: L. Maigne
    • 11:45 12:45
      Activities at KEK, Japan 1h
      Orateur: T. Sasaki
    • 12:45 14:45
      Lunch at Mercure Mériadeck hotel 2h
    • 14:45 15:15
      Simulation of depth-dose profile of therapeutic carbon beam at KEK, Japan 30m
      Orateur: Dr Toshiyuki Toshito (KEK)
    • 15:15 17:15
      Discussion : collaboration LPC Clermont - Japan 2h
      Orateur: All
    • 09:30 10:30
      Activities at CENBG, France 1h
      - Space simulations - Status of Geant4 DNA project - Chemical processes modelling in Geant4 - DNA geometry modelling in Geant4 - Geant4 2008 tutorial - Geant4 for VMware utility
      Orateur: Dr Sébastien Incerti (IN2P3)
    • 10:30 11:30
      Activities at LAPP in Annecy, France 1h
      - Educational material (Michel) - Pythonized GUI (Jean)
      Orateur: M. Maire
    • 11:30 12:30
      Activities at NARUTO, Japan 1h
      - Web framework for education (Hajime, Koichi, Katsuya)
      Orateur: H. Yoshida
    • 12:30 14:30
      Lunch at Novotel hotel 2h
    • 14:30 15:30
      Activities at TNCMT, Japan 1h
      Orateur: T. Aso
    • 15:30 16:00
      gMocren 30m
      Orateur: A. Kimura
    • 16:00 16:30
      Geant4 French tutorial 2008 (by phone with Marc Verderi) 30m
    • 09:30 12:00
      Discussion : collaboration developments and foreseen schedule 2h 30m
      - Common projects - Schedule - Interaction with Geant4 collaboration (in presence of Makoto)
      Orateur: all
    • 12:00 14:00
      Lunch at Novotel hotel 2h
    • 14:30 16:00
      Visit of Domaine de Chevalier vineyard (Graves grand cru classé) 1h 30m
      http://www.domainedechevalier.com
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×