Indisponibilité programmée / Scheduled outage
https://indico.in2p3.fr/news/5-courte-indisponibilite

2020 Joint workshop of FKPPL and TYL/FJPPL: CANCELLED

Europe/Paris
Campus Lombarderie - Nantes University (LS2N)

Campus Lombarderie - Nantes University

LS2N

2 Chemin de la Houssinière BP 92208 44322 Nantes Cedex 3
Description

Subatech is glad to invite you to the 9th Joint workshop of the France-Japan (TYL/FJPPL) and France-Korea (FKPPL) International associated Particle Physics Laboratories.

The workshop will be held at the LS2N laboratory on the site of the University of Nantes. The meeting is located at about 15mn by public transport from the city center.

The workshop is supported by the CNRS/IN2P3, the CEA/Irfu, the University of Nantes and Subatech.

Looking forward to welcoming you in Nantes (jp, kr)!

LATEST NEWS: the next TYL-FKPPL joined workshop will take place in Nantes in May 2021.

Participants
  • Cristina Carloganu
  • Guillaume Batigne
  • Isabelle Ripp-Baudot
    • 08:30 09:00
      Registration
    • 09:00 10:00
      Opening
      • 09:00
        Opening talk 20m
        Speakers: Dr Gines MARTINEZ (SUBATECH) , Dr Guillaume Batigne (SUBATECH)
      • 09:20
        Japanese Embassy programs for France-Japan research projects 30m
        Speaker: Yosuke TAKENOUCHI (Japanese Embassy in Paris)
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m
    • 10:30 12:30
      New Proposals I
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 16:00
      New Proposal II: New Proposals
    • 16:00 16:30
      Coffee Break 30m
    • 16:30 17:00
      Keynote: Keynote talk 1
      • 16:30
        Progress of the RAON Accelerator Complex for Rare Isotope Science Project 30m
        Speaker: Prof. Myeun Kwon (Institute for Basic Science)
    • 17:00 18:30
      Award Ceremony
    • 18:30 19:30
      From Campus to Machines de l'Ile 1h
    • 19:30 22:30
      Cocktail at Machines de l'Ile 3h
    • 09:00 10:00
      Parallel Session I
    • 09:00 10:00
      Parallel Session II
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m
    • 10:30 12:30
      Presentations of National Institutes: IN2P3, IRFU, KEK and South Korea
      • 10:30
        Overview of HEP activities in Korea 30m
        Speaker: Prof. Jin-Hee Yoon (Inha University)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      France-Japan Directorate meeting
    • 14:00 16:00
      Parallel Session III
    • 14:00 16:00
      Parallel Session IV
    • 16:00 16:30
      Coffee Break 30m
    • 16:30 17:00
      Keynote: Keynote talk 2
    • 17:00 18:00
      Parallel Session V
    • 17:00 18:00
      Parallel Session VI
    • 18:30 23:00
      Gala Dinner (Bateaux Nantais & Château de la Poterie) 4h 30m
    • 09:00 10:20
      Parallel Session VII
    • 09:00 10:20
      Parallel Session VIII
    • 10:20 10:50
      Coffee Break 30m
    • 10:50 11:20
      Keynote: Keynote talk 3
    • 11:20 12:00
      PPL presentations and closing of the workshop: TYL and FKPPL
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:30
      TYL/FJPPL steering committee 2h
    • 14:00 16:00
      Excursion: guided tour of Nantes city center 2h
    • 15:30 17:00
      FKPPL steering committee 1h 30m