GDR-Intensity Frontier lectures: Determination of $V_{ub}$

Europe/Paris
LPNHE

LPNHE

Laboratoire de Physique Nucléaire et de Hautes Energies Sorbonne Université Campus Pierre-et-Marie-Curie Case courrier 200 4 place Jussieu 75005 Paris
Description

Determination of $V_{ub}$

Aoife Bharucha and Patrick Owen

These lectures aim to cover in a hopefully thorough and systematic way the determination of the CKM matrix element Vub.

The GDR-Intensity lectures: from theory to experiment and everything in between.

This series of lectures, organized in the framework of the GDR-InF, is devoted to topics currently of considerable interest in the high-intensity frontier. Two experts, one theorist and one experimentalist, will dissect a given subject entirely on the blackboard, starting from the basics. The lectures are aimed at people in the early stages of their research career, in particular PhD students 
and postdocs, but more senior researchers are more than welcome to attend.

                                            

Registration
Participants
Participants
  • Aoife Bharucha
  • Carla MARIN BENITO
  • Monday, 30 September
    • 14:00 14:15
      Introduction 15m
      Speakers: Aoife Bharucha (CPT, Marseille), Francesco Polci (LPNHE)
    • 14:15 15:15
      Lecture 1: Standard Model and CKM matrix 1h
      Speaker: Aoife Bharucha (CPT, Marseille)
    • 15:15 15:45
      Café/Thé 30m
    • 15:45 16:45
      Lecture 2: Experimental introduction and exclusive $|V_{ub}|$ at the B-factories. 1h
      Speaker: Patrick Owen (University of Zurich)
    • 16:45 17:45
      Lecture 3: Exclusive Theory (Choice of channels/form factor methods) 1h
      Speaker: Aoife Bharucha (CPT, Marseille)
  • Tuesday, 1 October
    • 09:00 10:00
      Lecture 4: $|V_{ub}/V_{cb}|$ determinations at a hadron collider 1h
      Speaker: Patrick Owen (University of Zurich)
    • 10:00 11:00
      Lecture 5: Inclusive Theory (Calculation techniques/recent advances) 1h
      Speaker: Aoife Bharucha (CPT, Marseille)
    • 11:00 11:30
      Café/Thé 30m
    • 11:30 12:30
      Lecture 6: Inclusive measurements 1h
      Speaker: Patrick Owen (University of Zurich)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×