France Grilles International Advisory Committee

Europe/Paris
Blue room (CC-IN2P3)

Blue room

CC-IN2P3

Campus de la Doua Lyon
Description
France Grilles International Advisory Committee (IAC) meets once a year to evaluate the activities of the French National Grid Initiative (NGI). The committee gathers international experts in the field of e-infrastructures and research on grids and HPC.
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Coffee - welcome 30m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 10:30 AM 11:30 AM
      NGI strategic plan 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speaker: Dr Vincent Breton (CNRS-IN2P3)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      NGI Technical Roadmap 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speaker: helene Cordier (CNRS/IN2P3)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 30m Cafeteria

      Cafeteria

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Status of research grids 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speakers: Dr Frédéric Desprez (INRIA - LIP) , Prof. Michel DAYDÉ (CNRS / UNIVERSITÉ DE TOULOUSE - IRIT)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Grids and clouds 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speakers: Mr Frederic Suter (CC IN2P3 / CNRS) , Mr Jean-Pierre MEYER (CEA-SACLAY)
      Slides
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee break 30m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 4:30 PM 4:50 PM
      Security 20m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speaker: Mrs DORINE FOUOSSONG DJIOFACK (LPC)
      Slides
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Dinner in Lyon 2h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
  • Wednesday, March 16
    • 9:00 AM 10:00 AM
      User communities on production grids 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speaker: Dr Johan Montagnat (CNRS)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      resource allocation 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
      Speaker: Mr Gilles Mathieu (CC-IN2P3)
      document
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Open discussions 1h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 30m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 2:00 PM 4:00 PM
      IAC closed session 2h Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon
    • 4:00 PM 4:30 PM
      IAC short feedback 30m Blue room

      Blue room

      CC-IN2P3

      Campus de la Doua Lyon