Comité de Visite HCERES

Europe/Paris
Auditorium (LAPP)

Auditorium

LAPP

Juan Jose Hernandez (IFIC)
Description
Evaluation du laboratoire
    • 20:00 22:00
      Diner of the Committee alone (Huis Clos - Behind closed doors) 2h
    • 08:30 09:00
      Welcome Coffee 30m Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 09:00 10:00
      Presentation & Report 1h Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      • Presentation of committee members 5m
      • Talk (report) of the Lab director in the presence of all Lab members 55m

        35' + 20' discussion

    • 10:00 10:30
      Meeting with Lab teachers and researchers only (huis clos) 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 11:00 11:30
      Meeting with engineers, technicians & administrative people alone (huis clos) 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 11:30 12:00
      Meeting with PhD and Post-docs alone (huis clos) 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 12:00 13:00
      Lunch (meal tray for committee members) 1h Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 13:00 15:30
      Highlights and projects of "High energy particles 2h 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      In the presence of all Lab members

      • ATLAS 1h

        40' talk + 20' questions

        Speaker: Emmanuel Sauvan (LAPP (CNRS/IN2P3, Université Savoie Mont Blanc))
      • LHCb 40m

        30' talk + 10' questions

        Speaker: Stephane T'JAMPENS (LAPP (CNRS/IN2P3 et Université Savoie Mont Blanc))
      • CLIC / ILC 40m

        30' talk + 10' questions

        Speaker: Maximilien Chefdeville (LAPP, Annecy)
    • 15:30 16:00
      Coffee break 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 16:00 16:40
      Highlights and projects of "Neutrinos physics" 40m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      In the presence off all Lab members
      30' talk + 10' questions

      Speaker: Dominique Duchesneau (LAPP CNRS/IN2P3)
      • SuperNemo 10m
        Speaker: Dominique Duchesneau (LAPP CNRS/IN2P3)
      • STEREO 10m
        Speaker: Pablo DEL AMO SANCHEZ (LAPP, Université Savoie Mont Blanc, IN2P3 - CNRS)
      • WA105 / DUNE 10m
        Speaker: Dominique Duchesneau (LAPP CNRS/IN2P3)
    • 16:40 18:00
      Visit of "High Energy particles" teams 1h 20m LAPP ()

      LAPP

      Posters, instruments, etc ...

      • ATLAS 40m

        40'

      • LHCb 30m

        30'

      • CLIC / ILC 10m

        10'

    • 18:00 18:30
      Visit of "Neutrinos physics" team 30m LAPP ()

      LAPP

      Posters, instruments, etc ...

      • SuperNemo 10m

        10'

      • STEREO 10m

        10'

      • WA105 / DUNE 10m

        10'

    • 18:30 19:00
      Committee debriefing (huis clos) 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 08:30 10:30
      Highlights and projects of "Cosmic rays" in the presence of all Lab members 2h Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      • AMS 20m

        15' talk + 5' questions

        Speaker: Dr Vincent Poireau (LAPP)
      • HESS 30m

        20' talk + 10' questions

        Speaker: Gilles Maurin (LAPP - Université Savoie Mont-Blanc)
      • CTA 40m

        30' talk + 10' questions

        Speaker: Armand Fiasson (LAPP IN2P3/CNRS - USMB)
      • LSST 30m

        20' talk + 10' questions

        Speaker: Dominique Boutigny (LAPP)
    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 11:00 12:00
      Highlights and projects of "Gravitational Waves" in the presence of all Lab members 1h Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      40' talk + 20' questions

      Speaker: Dr Loïc Rolland (CNRS/LAPP)
    • 12:00 13:00
      Lunch (meal tray for committee members) 1h Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 13:00 14:30
      Visit of 'Cosmic Rays" teams 1h 30m LAPP ()

      LAPP

      Posters, instruments, etc ...

      • AMS 30m

        20' talk + 10' questions

        Speaker: Dr Vincent Poireau (LAPP)
      • HESS 30m

        20' + 10'

        Speaker: Gilles Maurin (LAPP - Université Savoie Mont-Blanc)
      • CTA 30m

        20' + 10'

        Speaker: Armand Fiasson (LAPP IN2P3/CNRS - USMB)
      • LSST 30m

        20' + 10'

        Speaker: Dominique Boutigny (LAPP)
    • 14:30 15:00
      Visit of "Gravitationnal Waves" team 30m LAPP ()

      LAPP

      Posters, instruments, etc ...
      30'

      Speaker: Dr Loïc Rolland (CNRS/LAPP)
    • 15:00 16:00
      Visit of "Technical activities" 1h LAPP ()

      LAPP

      Electronics, Computing, Mechanics and Instrumentations

    • 16:00 16:30
      Coffee break 30m Grande Galerie ()

      Grande Galerie

    • 16:30 17:15
      Talk (project) of Lab director in the presence of all Lab members 45m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

      30' talk + 15' discussion

      Speaker: Dr GIOVANNI LAMANNA (LAPP- Laboratoire de Annecy-le-vieux de Physique des Particules IN2P3/CNRS)
    • 17:15 18:00
      Meeting with CNRS and University supervising bodies (Huis Clos) 45m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 18:00 18:30
      Committee debriefing (huis clos) 30m Auditorium

      Auditorium

      LAPP

    • 08:00 09:00
      Meeting with Lab director and staff 1h Salle des Sommets ()

      Salle des Sommets

    • 09:00 12:00
      Committee debriefing for the report (huis clos) 3h Salle des Sommets ()

      Salle des Sommets

    • 12:00 14:00
      Buffet in the presence of Lab Members 2h Grande Galerie ()

      Grande Galerie